Klasselotteriet

Klasselotteriet har nogle af landets bedste vinderchancer

Klaselotteriet er et lotteri med en lang historie og rigtig gode vinderchancer. Du kan vælge mellem fem forskellige typer af lodder og kan både købe lodder via nettet og hos en af deres forhandlere.

Klasselotteriet er et af de ældste lotterier i Danmark. Det blev grundlagt allerede i 1753 og har lige siden givet danskerne mulighed for at vinde store pengebeløb. I dag er det muligt at vinde helt op til 3 millioner kroner på et enkelt lod. Lotteriet er et af de spil herhjemme, hvor du har de bedste vinderchancer.

Du bestemmer selv, om du vil købe lodderne hos en forhandler eller via nettet. Køber du dem via nettet, får du din egen side inde på klasselotteriet.dk, hvor du kan følge med i, hvordan det går med dine lodder og selvfølgelig se, om du har vundet. Når du køber via nettet betaler du via BetalingsService. Det gør, at Klasselotteriet kan sætte din gevinst direkte ind på din konto. Du behøver ikke at møde op et sted og vise dit lod.

Der findes i dag ikke så mange forhandlere af Klasselotteriet som tidligere. De fleste spiller nu via nettet. Der er dog typisk en eller flere forhandlere i de større byer rundt om i Danmark. Hvis du foretrækker at gå ned til din lokale forhandler, der kan være en boghandler eller vinhandel, er det altså stadig en mulighed.

Sådan spiller du Klasselotteriet

Når du spiller Klasselotteriet, køber du et eller flere lodder til den månedlige udtrækning. Du kan vælge mellem fem forskellige slags lodder, når du spiller. Du har lige stor chance for at vinde på alle lodderne, men det er forskelligt, hvor meget du skal betale for lodderne, og hvor mange penge du kan vinde.

De fem lodder:

Megalod: Det dyreste lod kaldes megalod. Der har du mulighed for at vinde op til 3 millioner kroner ved hver udtrækning. Et megalod koster 228 kroner.

1/1 Lod: Det næst dyreste lod kaldes 1/1 lod. Der kan du vinde op til 2 millioner kroner. Et 1/1 lod koster 152 kroner.

1/2 Lod: Med et 1/2 Lod har du mulighed for at vinde 1 millioner kroner per gang. Det koster 76 kroner per 1/2 lod, du køber.

1/4 Lod: Det næst billigste lod kaldes et 1/4 lod. Det giver dig mulighed for at vinde 500.000 kroner. Et lod koster 38 kroner.

1/8 Lod: Dette lod er det billigste. Det giver dig mulighed for at vinde 250.000 kroner. Det koster kun 19 kroner per lod.

Du kan købe lige så mange lodder, som du vil hver måned. Du har mulighed for at kombinere de forskellige typer af lodder, så du for eksempel både køber et megalod og et 1/4 lod.

Når du spiller i Klasselotteriet, er dine chancer for en gevinst en hel del større, end når du spiller i lignende lotterier. Civilingeniør Jørgen Nygaard fra Danmarks Tekniske Universitet, der er ekspert i statistik, har regnet sig frem til, at sandsynligheden for, at du vinder i Klasselotteriet er 2,5 gange højere, end hvis du spiller i lignende former for lotterier.

Alle kan spille Klasselotteriet

Hvis du er over 18 år, har du mulighed for at spille Klasselotteriet. Der er faktisk ikke andre regler for at deltage i lotteriet, eller hvad du skal gøre, for at kunne spille med. Du kan spille både via nettet og gennem en forhandler. Det er der cirka 350.000 danskere, der gør hver måned.

Spiller du via nettet, får du som sagt din egen side på klasselotteriet.dk, hvor du kan gå ind og se, hvilke lodder du har, og om du har vundet eller ej. Hvis du vil købe flere lodder eller gerne vil ændre på den sammensætning af lodder, som du har, er det også der, du kan gøre det.

Spiller du gennem en forhandler, er du selv ansvarlig for at passe på din lodseddel. Der får du en i papirform, som du skal fremvise, hvis det er dig, der vinder. Der er det altså vigtigt, at du lægger den et sted, hvor du nemt kan finde den igen.

Historien bag Klasselotteriet

Klasselotteriet er Danmarks ældste lotteri. Det startede helt tilbage til 1753, hvor Frederik 5. gav Det Kongelige Opfostringshus lov til at lave et lotteri. Året efter fandt den første lodtrækning sted. I 1771 forbød Struensee dog Opfostringshjemmet at drive lotteri, og Klasselotteriet har derfor siden været ejet af staten. I 1992 blev det til et aktieselskab, hvor staten ejer 100 % af aktierne.

Udover opstarten er der to begivenheder i Klasselotteriets historie, der er værd at bide mærke i. I 1993 blev det muligt at betale for sine lodder via BetalingsService. Det gjorde, at spillerne ikke længere skulle ned til forhandleren for at købe nye lodder. Lodderne blev automatisk fornyet og betalt via BetalingsService.

En anden vigtig begivenhed for Klasselotteriet var, da det i 2000 blev muligt at spille via internettet. Det gjorde faktisk, at antallet af spillere blev fordoblet, fordi det pludselig blev så nemt at spille. Det gjorde dog også, at antallet af forhandlere faldt. I 1990’erne var der 500 forhandlere af lodder til Klasselotteriet. I dag er der bare 31.

Her kan du spille klasselotteriet

Langt de fleste spiller i dag Klasselotteriet via nettet. Det er nemt og hurtigt for dig at gå ind på din private side og finde ud af, hvilke lodder du gerne vil have. Samtidig gør BetalingsService det nemt for dig at huske at betale for dine lodder til tiden, så du kan være med til alle lodtrækningerne.

Der findes dog stadig nogle fysiske forhandlere af Klasselotteriet tilbage, og hvis du hellere vil bruge dem, har du god mulighed for det. Der findes nemlig en forhandler i mange af de større byer i Danmark. På Rådhuspladsen i København har Klasselotteriet stadig sin bod, hvor de sælger lodder, præcis som de har gjort det gennem generationer.

Ellers er det ofte boghandlere, vinhandlere, videobutikker, te-butikker og kiosker, der står for handlen med lodderne. Du kan finde hele listen med forhandlere inde på Klasselotteriets hjemmeside.